Amai, wat een zomer! After suncare tips and more…

after suncare tips

After suncare zal zeker een must geweest zijn voor veel mensen tijdens deze hete zomer. Gedurende onze vakantie hebben we niet veel van de hitte gemerkt, want wij gingen naar het noorden. Met temperaturen die lagen tussen 14 en 23 graden Celcius hebben wij niet veel van de hittegolf gemerkt. Deze blog is dus vooral voor de thuisblijvers, of degenen die naar het zuiden trokken. Hebben jullie genoten van de zon? Ben je al lang terug van vakantie, of moet je misschien nog vertrekken? Geen erg, iedereen is gebaat met de tips voor deze aftersun care. De zomer wil trouwens nog niet afgeven, dus blijven smeren zou ik zeggen!

After suncare tips

Een dagje doorbrengen in de zon in eigen tuin, op vakantie of in het zwembad, we genieten er allemaal wel eens van. Het spreekt voor zich dat het belangrijk is je huid te beschermen alvorens je het blootstelt aan de zon. En ook ná die blootstelling heeft je huid nood aan wat extra verzorging en hydratatie. Je huid ziet namelijk enorm af van die schadelijke uv-stralen en zal droger aanvoelen of zelfs tekenen van zonne-allergie vertonen. Juist ja, zonneallergie komt vaak door verkeerd productgebruik en kan in veel gevallen echt wel voorkomen worden.

Eerst beschermen natuurlijk

Bij Het Relaxhuisje beschermen we onze huid tegen de zon met de 100% natuurlijke zonnecrème van Simple As That. Deze topper combineert het allerbeste van natuurlijke en biologische oorsprong. Zo zorgen de groene thee en rozenbottelolie voor een anti-oxidante werking en kalmeert kamille op haar beurt de gevoelige huid.

Aftersun is geen noodzaak maar after suncare wel!

Na het zonnen heeft onze huid extra hydratatie en herstel nodig. Dat hoeft niet per se met een aftersun. Meestal voegt een aftersun zelfs weinig toe. Er zitten ingrediënten in die een verkoelend effect hebben, denk daarbij aan menthol of alcohol. Maar hoe verkoelend die ook mogen zijn, ze hebben geen meerwaarde en drogen de huid zelfs uit op langere termijn.

Wat dan wel?

Ideaal voor het herstel van het lichaam is de body moisturizer van organicspa met aloë vera. Aloë vera werkt enorm kalmerend, herstellend en voedend dankzij de talloze vitamines die erin zitten. Daarnaast bevat deze body moisturizer ook kamille, avocado en kokosolie, ingrediënten die enorm kalmerend en herstellend werken.

Een ideale after suncare voor het gezicht is het gel mask van organicspa dat voor maar liefst 80% uit aloë vera gel bestaat én vitamine E bevat. Vitamine E houdt de elasticiteit van de huid op peil. Het masker is doorzichtig en erg vloeibaar wat ervoor zorgt dat het aangenaam is om aan te brengen. Je kan het masker ook aanbrengen voordat je gaat slapen, gevolgd door de toner van organicspa.

Eerst reinigen natuurlijk!

De after suncare kan nooit goed indringen in de huid wanneer je je huid niet eerst reinigt. Er zitten dan nog restanten van zonnecrème, zout, chloor en/of vuil op je huid, wat het indringen en daarmee ook de hydratie van de huid belemmert. Het is dus aan te raden je gezicht eerst te reinigen met een milde cleanser, en je lichaam met een zachte douchegel.

Op deze manier kan veel roodheid en irritatie voorkomen worden.

Geniet nog van de najaarszon allemaal!

Met liefde, Vicky

Interesse in dit artikel? Volg Het Relaxhuisje op Facebook en Instagram voor meer weetjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Het Relaxhuisje - Alle rechten voorbehouden

Blijf op de hoogte van onze acties en aanbiedingen!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap