Gracieus verouderen met een gezonde levensstijl

Gezond verouderen

Gracieus verouderen: het is binnen handbereik

Gracieus verouderen is voor mij een teken van zelfzorg. Het gaat niet alleen over hoe we er gaan uitzien aan de buitenkant, of over hoe we rimpels kunnen ‘bestrijden.’ Het gaat voor mij vooral over zelfzorg. Je huid is een orgaan. En wanneer we ouder worden is het normaal dat we veranderingen opmerken die ons lichaam ondergaat, zowel vanbuiten als vanbinnen. Het verouderingsproces heeft een invloed op al onze organen. De meeste organen kunnen we enkel aan de binnenkant bereiken, via beweging en gezond voedsel. Door gezond en gelukkig te leven, vertraag je het verouderingsproces van al je organen. En je huid kan je natuurlijk nog eens extra ondersteunen door het gebruik van goede producten.

Verouderen is een ingewikkeld proces waarvan de impact verschilt van mens tot mens. Gerontologen, die het verouderingsproces bestuderen, zijn er in het algemeen over eens dat veroudering het gevolg is van uiteenlopende invloeden, doorheen ons leven.

Wil jij graag gracieus verouderen? Dan hebben wij de volgende tips voor jou!

1. Vermijd toxines

Toxines zijn overal: in de lucht, in onze voeding, in heel wat spullen in huis en vaak ook in de producten die we gebruiken voor onze huid. Het aantal toxines tot een minimum herleiden is dus de boodschap.

2. Adem zuivere lucht in

We zijn er ons van bewust dat tijd doorbrengen in de natuur meerdere voordelen heeft. Het is het uitgelezen moment om zuivere lucht in te ademen, maar ook binnenshuis zijn er heel wat mogelijkheden om de luchtkwaliteit te verbeteren.

De eenvoudigste manier om de lucht die je inademt te zuiveren is met kamerplanten. Daar komt nog bij dat ze je huis opfleuren en meestal niet veel verzorging nodig hebben.

Daarnaast kan je de lucht in huis zuiver houden dankzij het gebruik van organische, huishoud- en poetsproducten vrij van chemicaliën. Met het verstuiven van essentiële oliën van theeboom, rozemarijn of eucalyptus kan je het aantal luchtgedragen bacteriën doen afnemen. Ook kaarsen van bijenwas en zoutlampen hebben een positief effect op de lucht in huis.  

2. Drink voldoende water

Drink 1,5 tot 2 liter gefilterd water per dag. Of kruidenthee, voor als je wat smaak wenst.

De mens bestaat voor ongeveer 70% uit water, dus het is heel belangrijk dat we ons lichaam voldoende hydrateren, zowel in de zomer als in de winter. Water speelt een belangrijke rol bij heel wat processen in ons lichaam zoals bij:
-speekselproductie
-regelen van lichaamstemperatuur
-smeren van gewrichten
-uitscheiding van toxines
-spijsvertering
-gewichtsverlies
-circulatie
-immuniteit
-energie
-cognitieve functies
-gemoedstoestand
-anti-aging

Sommige tekenen van veroudering kunnen worden uitgesteld dankzij een adequate inname van water. Uiteindelijk is hydratatie verantwoordelijk voor de soepelheid en elasticiteit van de huid. Wanneer je huid uitgedroogd raakt, neemt de elasticiteit en soepelheid af, waardoor fijne lijntjes en rimpels zichtbaarder worden.

Wil jij graag liever wat meer smaak aan je drank? Dan kan je eventueel de Sereni-T of de Puri-T van het Relaxhuisje uitproberen. Deze kruideninfusies zijn uniek samengesteld voor Het Relaxhuisje door Bee At Den Hof.

4. Voeding als medicijn

De natuur zit vol met voedsel dat we nodig hebben. Het is aangeraden om seizoensgebonden te eten om het verouderingsproces te vertragen, omdat we zo het natuurlijk herstelproces van ons lichaam ondersteunen.

In de lente is er bijvoorbeeld een overvloed aan bladgroenten beschikbaar die ons lichaam helpen ontgiften na de winter.

In de winter zijn er citrusvruchten zoals mandarijnen beschikbaar die rijk zijn aan vitamine C, belangrijk voor ons immuunsysteem en het herstel van cellen.

’s Zomers heeft ons lichaam behoefte aan verkoelende groenten zoals komkommer en aan hydraterend sappig fruit rijk aan beta-caroteen, om ons te beschermen tegen de zon.

Tomaten, papaya en watermeloen bevatten lycopeen, een bijzondere voedingsstof die verantwoordelijk is voor de heldere rode kleur van deze fruitsoorten en die eveneens helpt beschermen tegen de zon. Een Mediterraans dieet is dus niet enkel lekker maar ook zeer voordelig tijdens de zomermaanden.

Om je lichaam en huid extra te ondersteunen, kan je bij Het Relaxhuisje ook voedingssuplementen verkrijgen. We hebben de collageen booster, die je helpt de collageentekorten bij een ouder wordend lichaam aan te vullen. We hebben onze skin supplements, boordevol probiotica en vitamines, en last but not least, onze omega 3 supplementen.

5. Doe dagelijks aan lichaamsbeweging

10 000 stappen, zo probeer ik het te doen. Het is een uitdaging met een zittend beroep. Na meerdere pogingen om naar de fitness te gaan, of een sportclub, heb ik besloten dat een loopband thuis de ideale oplossing is voor mij. Maar wat we echt graag doen is gaan wandelen in de natuur. Samen, op onze vrije dagen, die heerlijke frisse lucht opsnuiven.

Regelmatig aan lichaamsbeweging doen kan je levensduur met een aantal jaar verlengen en intensief sporten versterkt het hart en zorgt ervoor dat je overtollige kilo’s kwijt geraakt.

Dankzij sport komen er endorfines vrij in ons lichaam waardoor we ons goed voelen en dit draagt zo bij aan onze mentale gezondheid.

Een dagelijkse power wandeling komt ook de bloedsomloop ten goede, verbetert de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen doorheen het lichaam en de afvoer van toxines via het lymfesysteem.  

Heb je een gevoelige huid of heb je last hebt van rosacea of eczeem, zorg er dan wél voor dat je lichaamstemperatuur tijdens het sporten niet te hoog oploopt. Sport op warme dagen wat vroeger of later op de dag, zodat je huid niet ontstoken of geïrriteerd geraakt of kies voor lichaamsbeweging zoals pilates, die de bloedcirculatie verbetert zonder je lichaamstemperatuur sterk te verhogen.

6. Zorg voor een goede nachtrust

Ik heb ooit een cursus van de CM gegeven die handelde over goed slapen. Ieder mens heeft een andere slaapbehoefte. Er zijn mensen die uitgerust zijn na een nacht van 5 uur, anderen hebben 10 uur slaap nodig. De meeste mensen hebben een slaapbehoefte van 7 à 8 uur per nacht. Hoe het ook zij, voldoende slaap is cruciaal voor ons welzijn. Als we onvoldoende slaap krijgen, verouderen we sneller, regenereert ons lichaam trager en herstellen we minder goed van negatie omgevingsfactoren zoals luchtvervuiling en schadelijke zonnestralen.

Gedurende onze slaap neemt de bloedtoevoer naar de huid toe, waardoor de collageenproductie wordt gestimuleerd en schade door UV-straling wordt hersteld, wat de ontwikkeling van rimpeltjes en ouderdomsvlekken tegengaat. Hierdoor zien we er zoveel gezonder, frisser (en jonger) uit na een goede nachtrust.

Elke nacht voldoende slaap nemen zorgt er niet enkel voor dat jij je fris voelt, maar doet je huid er dus ook frisser uitzien.

6. Kies voor natuurlijke cosmetica zoals Organicspa

Overdag heeft onze huid bescherming nodig tegen de elementen, de zon, vervuiling en vochtverlies. Kies voor een optimale anti-aging verzorging van je huid voor zuivere, producten rijk aan vitamineszoals de organisch gecertificeerde cosmeticalijn van Organicspa.

Kies gedurende de dag voor de Wrinkle Defence om fijne lijntjes actief tegen te gaan, dankzij het krachtige ingrediënt Antarcticine, dat de huid helpt met weefselherstel en het vasthouden van vocht en dat rimpels minder diep maakt.

Kies je voor Pro Renewal als dagcrème, dan zal je huid beter vocht vasthouden en je teint verbeteren. Werk af met de licht getinte BB Cream, die een natuurlijke zonnefilter onder de vorm van zink bevat, om je huid een dagelijkse bescherming te bieden.

Sla ‘s avonds nooit je huidverzorgingsroutine over. Het gebruik van verzorgingsproducten rijk aan voedingsstoffen zal het herstelproces van de huid ’s nachts ondersteunen.

Het a.c.e. serum van Organicspa biedt je huid een krachtige mix aan antioxidanten die vroegtijdige veroudering tegengaat en de huid revitaliseert en doet stralen. Het a.c.e. serum bevat Vigna Aconitifolia-extract, dat erg op vitamine A gelijkt en dezelfde eigenschappen heeft, waardoor het de productie van collageen en elastine stimuleert.

Het award-winnende Biohydra + serum geeft je huid een hydratatie boost dankzij de aanwezige ingrediënten PGA & Hyaluronzuur. Die bevorderen huidherstel en verminderen de tekenen van veroudering.

Vooral de huid rond onze ogen is erg gevoelig aan het verouderingsproces omdat ze geen huidsmeer produceert. Het gebruik van een speciale oogcrème, zowel ‘s morgens als ’s avonds, helpt om deze fragiele huid gehydrateerd en gevoed te houden.

Je gezichtsverzorging dient even puur als je voeding te zijn, zodat je huid een maximum aan voedingsstoffen kan opnemen voor verjonging, zowel vanbinnen als vanbuiten uit.

Ontdek het volledige gamma van Organicspa via onze webshop.

Met liefde, Vicky

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Het Relaxhuisje - Alle rechten voorbehouden

Blijf op de hoogte van onze acties en aanbiedingen!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap