Rozenkwarts: een edelsteen met helende kracht

Rozenkwarts

De blozende kleur van de rozenkwarts laat weinigen onberoerd. Dit zachte en vrouwelijke kristal ademt pure hartstocht. Het is dan ook niet toevallig dat de edelsteen het symbool is van de universele liefde. En dat is natuurlijk het mooie om te weten in tijden van Valentijn! Het kristal loopt trouwens ook over van helende eigenschappen en is gedrenkt in harmonie. Welke dat zijn? Dat kom je te weten in deze nieuwe blog van Het Relaxhuisje!

Wat is rozenkwarts?

Rozenkwarts is een edelsteen. Het kristal heeft een lichtroze kleur met een glasachtige glans, en is een beetje doorzichtig. Hij staat ook bekend als de hartsteen. Het is opgebouwd uit hexagonale kristallen en behoort tot de minerale categorie van de kwartsen. Rozenkwarts staat symbool voor liefde en mededogen.

De blozende kleur van de rozenkwarts laat weinigen onberoerd. Dit zachte en vrouwelijke kristal ademt pure hartstocht. Het is dan ook niet toevallig dat de edelsteen het symbool is van de universele liefde. Het kristal loopt over van helende eigenschappen en is gedrenkt in harmonie.

De steen staat in een sterke verbinding met zowel de hart- als de keelchakra, en haar symboliek rijkt dus veel verder dan de louter romantische liefde. Haar kracht komt op allerlei manieren tot uiting: van helende communicatie met dierbaren tot de ontwikkeling van een diepgaande connectie tussen partners én met jezelf.

Geschiedenis

Zoals bij zovele andere alom gerespecteerde edelstenen, kent ook het gebruik van de rozenkwarts een eeuwenlange geschiedenis. Al ten tijde van de Assyriërs (omstreeks 800 v.Chr.) verwerkte men dit kristal in waardevolle juwelen. Sindsdien werd het gebruik van dit zachte en heldere kwartsgesteente overgeheveld van beschaving tot beschaving.

Bij de oude Grieken stond de edelsteen symbool voor vredebij de Egyptenaren en Romeinen werd het kristal gebruikt om tekenen van veroudering tegen te gaan. Doorheen de tijd bleef men het eens over de passionele kracht van deze zeldzame en vorstelijke edelsteen.

De kleur van de rozenkwarts varieert van een bleek roze tot een benadering van violet, soms melkachtig, soms helder als water. Dit kristal resoneert met het element aarde en het getal zeven.

Helende kracht

Er gaat een liefdevolle energie van overvloed en vreugde uit van de rozenkwarts die de steen helende eigenschappen geeft, dit zowel op fysiek als mentaal en emotioneel vlak. Iets wat we gezien de huidige omstandigheden in onze samenleving zeker en vast kunnen gebruiken.

Fysiek

Rozenkwarts heeft een helende invloed op ons lichaam. Het kristal kan worden aangewend om tromboses en hartinfarcten te voorkomen. De edelsteen heeft een invloed op de conditie van de bloedsomloop en houdt de hartspier soepel en sterk. Heb je last van een gevoelige huid of huidproblemen zoals couperose of rosacea? Ook dan kan de rozenkwarts soelaas bieden.

Dankzij haar diep vrouwelijke energie kan de rozenkwarts tijdens de zwangerschap worden aangewend om moeder en kind te beschermen tegen zwangerschapscomplicaties. Na de geboorte versterkt het kristal de onbreekbare band tussen moeder en kind, dankzij haar overvloed aan liefdesenergie.

Emotioneel en mentaal

Rozenkwarts staat zoals we al eerder aanhaalden in verbinding met het hartchakra. De edelsteen wordt dan ook vaak gebruikt om het hart te helpen herstellen van het trauma en de pijn die achterblijven nadat het diepe emotionele wonden heeft opgelopen. Het is hét kristal bij uitstek voor wie nood heeft aan meer liefde in zijn of haar leven. Het hoeft dan zeker niet altijd om romantische liefde te gaan. Het betreft hier even vaak een diep gevoel van mededogen en (zelf) zorg.

Spirituele eigenschappen

Wanneer je hartchakra geblokkeerd is, dan kan zich dit uiten in een ongunstige houding op vlak van relaties. Je wordt te afhankelijk van de liefde van de ander, je voelt je snel jaloers en hebt weinig vertrouwen in jezelf op liefdesvlak. Rozenkwarts kan je helpen deze hartblokkade op te heffen, waardoor je je opnieuw verbonden en comfortabel voelt en je je terug openstelt voor alle mogelijkheden die een gelukkig leven voor jou in petto heeft.

Een ander voordeel is dat rozenkwarts volledig is afgestemd op de energie van de goddelijke vrouw. De edelsteen heeft een aura van compassie, vrede en het warm moederlijke in combinatie met spirituele kracht. Ze biedt ondersteuning aan wie wil leren zichzelf te kalmeren en helen en effent het pad naar zelfliefde en zelfzorg.

Het gebruik van rozenkwarts in je verzorgingsroutine

De helende kracht van rozenkwarts kan je op verschillende manieren in je leven integreren, gaande van Feng Shui thuis of in je beauty salon, het dragen van edelsteenjuwelen op je lichaam of het gebruik van kristallen tijdens je verzorgingsroutine.

Rozenkwarts werd al in het Oude Egypte geassocieerd met schoonheid en ook in de moderne toepassingen van Traditionele Chinese Geneeskunde, meer bepaald acupressuur of Oosterse facelift, wordt gebruik gemaakt van tools uit rozenkwarts, zoals gezichtsrollers & gua sha.

Binnen een beauty routine spelen de anti-aging eigenschappen van rozenkwarts een rol in het voorkomen en / of verminderen van rimpels, fijne lijntjes en ouderdomsvlekken. De edelsteen heeft ook helende eigenschappen in het geval van acne of andere huidaandoeningen met (rode) huiduitslag. De behandeling met een gezichtsroller of gua sha, stimuleert bovendien de microcirculatie in de huid en zorgt voor een gezonde teint en jeugdige uitstraling. 

Bij Het Relaxhuisje gaan we voor de kwaliteitsvolle tools van White Lotus. Je kan alle producten terugvinden in onze webshop!

Wil je graag weten hoe je een edelsteenroller of guasha steen gebruikt? Kijk dan zeker op deze demonstratievideo voor rollers en voor guasha stenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Het Relaxhuisje - Alle rechten voorbehouden

Blijf op de hoogte van onze acties en aanbiedingen!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap