SOS Aloë Vera: wat te doen bij huidproblemen

 
Aloë Vera is zonder twijfel één van de meest verbluffende geschenken van de natuur. Deze wonderbaarlijke plant groeit wereldwijd in tropische klimaten in het wild en wordt geteeld voor landbouw en medicinaal gebruik. Het vroegste gebruik van Aloë Vera dateert al van 6000 jaar geleden en de plant stond in het oude Egypte bekend als bron van de eeuwige jeugd of onsterfelijkheid.
Waauw, cool toch!

Vandaag staat Aloë Vera vooral bekend om zijn heilzame werking voor de huid en zijn helende werking in geval van huidproblemen. De samenstelling van de plant is uniek. Ze bestaat voor 95% uit water, maar in de overige 5% zit een bom aan werkzame stoffen zoals:
vitamines
mineralen
antioxidanten
sachariden
enzymen
salicylzuren
aminozuren

De gel die in de bladeren zit wordt gemakkelijk opgenomen door de huid, waardoor deze actieve ingrediënten hun werk kunnen doen.

Je kan aloë vera gebruiken voor huidproblemen zoals droge huid, veroudering, zonnebrand, hyperpigmentatie, acne, psoriasis en eczeem. WONDERBAARLIJK, niet?

Hieronder vind je wat meer uitleg over de heilzame werking van aloë vera bij verschillende huidproblemen.

DROGE HUID

Aloë Vera hydrateert en herstelt de vochtbalans van de huid zonder dat het vet aanvoelt, waardoor het uitermate geschikt is voor de vette huid. De plant bevat bovendien lipiden en sachariden, die het vochtverlies van de huid tegengaan en zorgen voor een optimale gesteldheid van de huidbarrière.

HUIDVEROUDERING

Aloë Vera bevat onder andere bètacaroteen en vitamine C en E, die de natuurlijke stevigheid van de huid verbeteren en de huid gehydrateerd houden. Doordat de plant de aanmaak van collageen, hyaluronzuur en elastinevezels stimuleert, vermindert het de zichtbaarheid van fijne lijntjes en striemen en helpt ze bij het behoud van de elasticiteit van de huid. Dat is wat we allemaal willen als we ouder worden, toch?

ZONNEBRAND

Dankzij zijn krachtige helende eigenschappen op het niveau van de opperhuid (epidermis) helpt Aloë Vera bij het verlichten van zonnebrand. Het vormt een beschermende laag over de huid en hydrateert ook tot in de diepere huidlagen. Dankzij haar voedende en antioxiderende eigenschappen herstelt de beschadigde huid sneller. Het ingrediënt werkt eveneens verzachtend en gaat de vorming van blaren en jeuk tegen.

HYPERPIGMENTATIE

Donkere vlekken op de huid kennen heel wat oorzaken. Ze kunnen op de huid verschijnen na blootstelling aan de zon, als gevolg van acne of door het natuurlijke verouderingsproces. Wat de oorzaak ook is, bruine vlekken zijn erg hardnekkig. Het bestanddeel aloesin dat in Aloë Vera zit, blijkt echter zeer effectief voor het oplichten en egaliseren van de huid, omdat het de productie van melanine in de huid tegengaat. Het is net die melanine die bij overproductie donkere vlekken veroorzaakt.

ACNE

Aloë Vera heeft antibacteriële eigenschappen en bevat actieve hormonen die ontstekingsremmend werken en bijdragen aan de genezing van de huid. Als bron van salicylzuren helpt het puistjes sen zwarte puntjes voorkomen en versnelt het genezingsproces van acne en vermindert roodheid en ontsteking bijna onmiddellijk. Aloë Vera is hierdoor zeer geschikt als ondersteunende behandeling naast bijvoorbeeld retinol of tretinoïne.

PSORIASIS EN ECZEEM

Huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis worden gekenmerkt door ontsteking en een beschadigde huidbarrière. Aloë Vera kan in beide gevallen soelaas bieden. Door beschadiging aan opperhuid is de huid vatbaarder voor schimmels, bacteriële infecties en virussenAloë Vera bezit ontsmettende eigenschappen en vermindert in geval van psoriasis schilfering, roodheid en irritatie.

En weet je wat het meest bijzondere is aan al deze uitleg? Dat alle producten van Organicspa biologische Aloë Vera in plaats van water als basis voor haar producten heeft. Hiermee onderscheidt Organicspa zich van heel wat andere cosmeticamerken. Maak kennis met de Organicspa collectie via onze website of neem voor meer informatie contact met ons op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Het Relaxhuisje - Alle rechten voorbehouden

Blijf op de hoogte van onze acties en aanbiedingen!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap