Zelfliefde en zelfzorg: een weg naar geluk

zelfliefde

Zelfliefde en zelfzorg… een weg naar geluk.

Het is bijna Valentijn. En dan geven we vaak veel aan onze geliefden. Het is een reminder om iets te doen wat we eigenlijk ook op andere dagen kunnen doen, maar soms vergeten we dit. Het is een reminder om te geven, om de mensen van wie je houdt te appreciëren, en dit te laten zien. Want soms nemen we anderen te vanzelfsprekend, toch?

Maar wanneer is het tijd om jezelf wat aandacht te geven? De singles onder ons zullen dit zeker met alle liefde doen op een dag als Valentijn. Of zij zullen wat extra aandacht besteden aan hun beste vrienden en vriendinnen. Maar ook als je een partner hebt, mag je gerust jezelf regelmatig eens in de watten leggen. Dat heet zelfzorg. En zelfzorg is een uiting van zelfliefde.

De essentie van zelfliefde

De essentie van deze zelfliefde gaat over jezelf kunnen zijn en is iets wat je kunt ervaren vanuit de verbinding met je ware zelf. Je weet als het ware wie je bent, en je kan en durft ook te leven vanuit die kern. Jouw innerlijke connectie met jezelf is een bron voor vitaliteit en levensenergie, en stelt je in staat de wereld tegemoet te treden met een gevoel van verbondenheid en het besef dat het in eerste instantie een gastvrije en liefdadige plaats is, waar jij en je unieke gaven welkom zijn.

Zelfliefde is de creatieve kracht, de energie van waaruit jij je leven leidt. En je kan deze zelfliefde ontwikkelen. Kijk kritisch naar ideeën die jij over jezelf hebt. Zijn deze ideeën waar? Of zijn ze slechts iets wat jij over jezelf gelooft? Ontdek je diepere werkelijkheid en laat oude foutieve overtuigingen over jezelf los.

Een gebrek aan zelfliefde betekent dat je niet (voldoende) verbonden bent met je diepste zelf. Laat de komende periode een uitnodiging zijn om deze connectie te herstellen en te verdiepen, door je bewust in te zetten om jezelf te koesteren, te beschermen en te voeden, en dit op spiritueel, fysiek, intellectueel, relationeel en emotioneel vlak.

Vanuit zelfliefde wordt zelfzorg ook ineens veel makkelijker. Als je het mij vraagt beïnvloeden deze twee aspecten elkaar voortdurend. Zelfzorg is een uiting van zelfliefde, door bijvoorbeeld voldoende lichaamsbeweging te nemen, door het eten van gezonde voeding en voldoende tijd nemen voor jezelf. Maar het is ook:

 • je grenzen bewaken
 • bewust kiezen voor gezonde liefdevolle relaties
 • voldoening halen uit je werk
 • aan zelfontwikkeling doen
 • je overtuigingen in vraag stellen
 • genieten van het leven
 • toekomstplannen maken
 • positief omgaan met mogelijke tegenslagen
 • intentioneel leven
 • hulp durven vragen
 • je stressniveau onder controle houden

Zelfzorg is eigenlijk op alle niveaus verantwoordelijkheid nemen voor je eigen geluk. En neen, dat is niet egoïstisch. Want door goed voor jezelf te zorgen, ben je in staat om op een liefdevolle manier om te gaan met anderen. Houden van anderen is zelfs een uiting van zelfliefde. Let wel, houden van anderen is niet hetzelfde als jezelf wegcijferen voor anderen. Het aanvaarden van de zorg die anderen aan je geven, is ook een uiting van zelfliefde namelijk. Het is belangrijk om hulp te geven èn ook te vragen of aanvaarden indien dat nodig is.

Ik wens jullie allemaal een liefdevolle periode in de aanloop naar Valentijn. En ervaar je wat gebrek aan zelfzorg momenteel? Dan staat Het Relaxhuisje natuurlijk altijd voor je klaar. Onze producten zijn met liefde gemaakt, de behandelingen met liefde uitgevoerd, en deze tekst is door mij met liefde geschreven.

Check zeker ook onze Facebook en Instagram pagina indien je interesse hebt in onze diensten, of neem een kijkje op onze website.

Tot binnenkort? Met liefde, Vicky

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Het Relaxhuisje - Alle rechten voorbehouden

Blijf op de hoogte van onze acties en aanbiedingen!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap